fbpx

Marie Louise Minke in de boomgaard

Dit jaar exposeert Marie Louise Minke uit Balkbrug bij ons in de boomgaard. In de koffiekamer zijn kleinere werken van haar te zien in vitrines.

Zij bezocht aanvankelijk Parijs om kunstgeschiedenis te gaan studeren, maar raakte meer praktisch gegrepen en ging zelf aan de slag. Later voltooide zij haar opleiding met een vijfjarige studie plastische vormgeving aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) te Enschede.

In het werk van Marie Louise springen twee werkgebieden duidelijk naar voren: ruimtelijke vormgeving (objecten) en reliëfs. Voor haar objecten hanteert ze tal van materialen: keramiek, metalen, hout en opbouwbeton. In de reliëfs worden de materialen spelenderwijs tot structuren verwerkt.

Ook in haar tekeningen valt het vaak sterk plastische karakter op. Niet zelden zijn de tekeningen een voorloper van een beeldhouwwerk. De laatste tijd werkt ze ook veel met glas.

Naast haar vrije werk maakte zij objecten in opdracht voor de gemeente Hardenberg, voor bedrijven in o. a. Tilburg en Rotterdam en voor particulieren. Voor de Industrie Combinatie Noord Overijssel (IKNO) vervaardigde zij een plastiek dat op de Mark te Dedemsvaart staat.

Een van haar laatste werken heeft ze gemaakt in opdracht van het Plaatselijk Belang in Balkbrug en is geplaatst bij het Malcander Zorgcentrum.

Ze geeft workshops tekenen, schilderen en beeldhouwen in haar atelier.

 

Contact:
Den Oosterhuis 11
7077 PD  BALKBRUG
0523 656723
marie.louise.minke@hetnet.nl