fbpx

Adje Martens in de boomgaard

Van origine is Martens een timmerman, hij heeft een bouwbedrijf gehad en is zeer veelzijdig. Hij zat in een muziekband, deed aan theater en kan met zijn handen alles maken. Hij hoeft geen moeite te doen om iets te bedenken want dat gaat vanzelf in zijn hoofd. Na een verblijf op de avondacademie St. Joost in Breda heeft Adje met diverse vormen van kunst geëxperimen­teerd.

Meestal werkt hij in series. Ideeën worden gevolgd om zo steeds verder in de vorm te groeien. Er volgt dan een proces waarin hij steeds dieper in de gedroomde vorm probeert te komen: kathedralen – engelen – gevleugelden. Natuurlijke vormen en de Jugendstil zijn een bron van inspiratie.

In 1996 start hij met het maken van objecten in staal. Door industriële technieken als verzinken en poedercoaten, wordt een kleurrijke en sterke beeldvorming verkregen. Technieken als plasmasnijwerk (een smeltsnijtechniek om staal, RVS en aluminium plaatwerk te snijden met behulp van geïoniseerd gas) en lassen geven zijn werk vorm. Tegenwoordig werkt hij vooral met messing, wat weer heel nieuwe wegen opent.

Martens exposeerde in Pictura Groningen, zijn werken staan in verschillende beeldentuinen en hebben een vaste plek in de galerie en beeldentuin Sous Terre in Lithoijen, Noord-Brabant. Zijn werk wordt aangekocht door zowel particulieren als instanties.

Daarnaast is de kunstenaar op zoek naar gasttuinen waar hij zijn werken kan neerzetten. Wie een ruime tuin heeft waar iets kunstzinnigs geplaatst kan worden, mag de kunstenaar benaderen via zijn e-mailadres.

Contactgegevens:

Kievitstraat 14
7938 PH  Nieuw Balinge
(06) 18 15 14 41

1adjemartens@gmail.com

www.adjemartens.info