fbpx

Vanuit Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande kun je elke donderdag tot eind oktober het Culturele Fietsrondje “In ’t Karrespoor” fietsen. Die fietstocht gaat naar Museum De Wemme in Zuidwolde en is totaal 38 km lang.

[Door de aangepaste corona-openingstijden, kan deze tocht voorlopig alleen vanuit Nieuwlande starten. Zodra de Wemme weer hele dagen geopend is, zal de route ook vanuit de Wemme kunnen starten].

De start is tussen 10 en 12 uur bij het het museum in Nieuwlande. Hier wordt eerst de tentoonstelling bezocht en staat er koffie/thee/ranja klaar. Daarna op de fiets naar De Wemme. Daar volgt een bezoek aan het museum met iets te drinken. Tenslotte weer terug naar De Duikelaar.

In De Wemme is, behalve een aantal prachtige handkarren, de tentoonstelling “Dankzij de Vrijheid” te zien en in de boomgaard werk van Marie Louise Minke met beelden van beton en metaal.

In De Duikelaar is “Memories Remain” en “Nooit iemand de deur wijzen” te bezoeken.

De route is erg afwisselend en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van De Duikelaar is nog een onderduikershol te bezoeken. De route is, behalve naar het onderduikershol, goed toegankelijk voor scootmobielen.


Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 3,50. Vanaf 13 jaar zijn de kosten € 8,00. Dit is inclusief toegang tot twee musea, twee keer koffie/thee/ranja, de route op papier en voor de kinderen een mooi aandenken.