fbpx

Vanuit Museum De Wemme kun je elke donderdag tot eind oktober het Culturele Fietsrondje “In ’t Karrespoor” fietsen. Die fietstocht gaat naar het Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande en is totaal 38 km lang.

De start is tussen 10 en 12 uur bij Museum De Wemme. Hier wordt eerst de tentoonstelling bezocht en staat er koffie/thee/ranja klaar. Daarna op de fiets naar De Duikelaar. Daar volgt een bezoek aan het museum met iets te drinken. Tenslotte weer terug naar De Wemme.

In De Wemme is, behalve een aantal prachtige handkarren, de tentoonstelling “Op Sokken & Sandalen – Laten we Wel Zijn” te zien en in de boomgaard werk van Zjkln met ruimtelijk werk uit allerlei materialen.

In De Duikelaar is “Nooit iemand de deur wijzen” en “Van Overgave tot Verzet” te bezoeken. Deze route is erg afwisselend en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van De Duikelaar is nog een onderduikershol te bezoeken. De route is, behalve naar het onderduikershol, goed toegankelijk voor scootmobielen.

Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 3,50. Vanaf 13 jaar zijn de kosten € 8,00. Dit is inclusief toegang tot twee musea, twee keer koffie/thee/ranja, de route op papier en voor de kinderen een mooi aandenken.