fbpx

Vanuit Museum De Wemme in Zuidwolde kun je elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag het Culturele Fietsrondje “In ’t Karrespoor” naar het Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande fietsen. Deze fietstocht is in totaal 38 km lang.

Op donderdag en vrijdag kan er in Zuidwolde vanaf 10 uur bij het museum gestart worden. Op zaterdag en zondag kan dat vanaf 13.30 uur. Hier wordt eerst de tentoonstelling bezocht en staat er koffie/thee/ranja klaar. Daarna op de fiets naar Nieuwlande, waar een bezoek volgt aan museum De Duikelaar, ook weer met iets te drinken. Tenslotte rijd je weer terug naar De Wemme. Ook kun je de tocht over meerdere dagen verdelen gedurende de openingstijden van de musea.

De fietstocht is ook mogelijk in omgekeerde volgorde: starten in Nieuwlande.

In De Wemme is, behalve een aantal prachtige handkarren, de tentoonstelling “Dankzij de Vrijheid” te zien en in de boomgaard werk van Marie Louise Minke met beelden van beton en metaal.

In De Duikelaar is “Memories Remain” en “Nooit iemand de deur wijzen” te bezoeken.

De route is erg afwisselend en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van De Duikelaar is nog een onderduikershol te bezoeken. De route is, behalve naar het onderduikershol, goed toegankelijk voor scootmobielen.


Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 3,50. Vanaf 13 jaar zijn de kosten € 12,00. Dit is inclusief toegang tot twee musea, twee keer koffie/thee/ranja, de route op papier en voor de kinderen een mooi aandenken.