fbpx

1967-ste bezoeker bij Museum De Wemme

In Museum de Wemme is de tentoonstelling “De roerige jaren 60 – Liever langharig dan kortzichtig” te zien. Vijftig jaar geleden was het 1967 en daarom hadden de vrijwilligers van het museum bedacht om de 1967-ste bezoeker in het zonnetje te zetten.  Donderdag 31 augustus was het zover: mevrouw Margje Bloemerts uit Lhee stapte naar binnen, samen met vier vriendinnen, die ze al kent sinds 1946 van de openbare lagere school uit Koekange. Ze gaan elk jaar een dagje uit en dit jaar bezochten ze het museum.

Mevrouw Bloemerts werd verrast met een mooie bos bloemen, gratis entree en samen met haar vriendinnen kreeg ze een rondleiding. Na afloop vertelde ze onder de indruk te zijn van de expositie: “De jaren 60 zijn, mede door de enthousiaste rondleider, weer helemaal voor me gaan leven. Zo leuk en herkenbaar – de kleren uit die tijd, de inrichting van keuken en huiskamer, maar ook het straatbeeld en de kroeg – en alles prachtig tentoongesteld!”

De expositie is nog te zien tot eind oktober. Iedereen die in 1967 geboren is, krijgt gratis koffie met koek bij een bezoek aan de tentoonstelling.