fbpx

In de maand september vindt in heel Drenthe Gekleurd Grijs plaats.
Met de activiteiten van Gekleurd Grijs nodigt Stichting Kunst & Cultuur (K&C) senioren in Drenthe uit actief deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve activiteiten in de omgeving.
Meer informatie over Gekleurd Grijs vindt u op deze website

In Museum De Wemme is op alle woensdagmiddagen in september het programma WEET U NOG WEL??

Herinneringen uit de periode 1945-1960

Bezoek in het verbouwde Museum De Wemme de tentoonstelling ‘Dankzij de Vrijheid’. Begin bij de bevrijding van Zuidwolde en vervolg uw route en maak kennis met de eerste 15 jaar na de oorlog. Onder het genot van een kop koffie met iets lekkers worden herinneringen uit die tijd opgehaald. De gids leidt u rond door de expositie om samen nog meer verhalen op te halen. Tenslotte zijn er mooie filmpjes uit die jaren te zien in de mini-Cineac.

Herinnert u zich de vrijheidsrokken nog? Of dat grappige driewielige autootje? Welke handkarren reden er zoal rond? En hoe zat het ook alweer met de Bescherming Bevolking? Hoe zag de huiskamer er in die tijd uit. Hadden jullie al een douche? En kon u toen al televisie kijken? Hoe verging het de boeren? En waarom emigreerden zoveel mensen in de jaren 50?
U hoeft niet voortdurend rond te lopen, maar u kunt regelmatig even zitten om naar filmbeelden uit die naoorlogse jaren te kijken.

Elke woensdagmiddag in september zijn er twee rondes: de eerste is van 13.30 tot 15.00 uur en ronde 2 duurt van 15.15 tot 16.45 uur.
Dit zijn de dagen waarvoor u zich nu kunt aanmelden: 1 – 8 – 15 – 22 – 29 september.

Aanmelden voor  een activiteit kan door te bellen met De Wemme (0528-37 33 32) of een mail te sturen naar info@dewemme.nl.
Geef dan aan om welke datum en het tijdstip het gaat.