fbpx

Henk en Marja Holtmaat te gast bij Museum De Wemme

Net buiten Zuidwolde bij Museum De Wemme staan vanaf de lente tot de herfst grote bloemenvelden met adembenemend mooie kleuren te bloeien. Iedereen die hier wel eens langsgekomen is weet dat. Die planten staan er niet zomaar voor de mooiigheid, maar worden daar gekweekt en veredeld door de firma AB-Cultivars.

Zoals de naam al doet vermoeden worden er nieuwe cultivars ontwikkeld. Er zijn ruim 50 gepatenteerde soorten, waarvan een aantal bekende, zoals de Astilbe, Campanula, Echinacea, Helenium, Heuchera, Monarda en Rudbeckia.

Henk en Marja Holtmaat zijn eigenaar van dit internationale bedrijf. Ze doen niet alleen zaken in Europa, maar ook met Amerika, Japan, Canada, Australië en Zuid-Afrika.

Op zondagmiddag 21 mei zijn zij te gast bij Museum De Wemme. Henk Holtmaat zal vertellen hoe hij met zijn producten Drenthe wereldwijd op de kaart heeft gezet en hoe hij groot is geworden door klein te blijven. Dit doet hij aan de hand twee filmpjes en een PowerPointpresentatie.

Henk houdt zijn presentatie twee keer. Eerst om 14.00 uur en nog een keer om 15.30 uur. De toegang voor deze bijeenkomst is gratis.