fbpx

Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande en Museum De Wemme in Zuidwolde hebben samen het culturele fietsrondje “In ’t Karrespoor” georganiseerd op zondag 14 oktober en donderdag 25 oktober. De naam voor deze fietstocht is gekozen omdat de kerncollectie bij De Wemme uit karren bestaat en omdat rondom De Duikelaar in de oorlog veel met karren vervoerd werd.

Men kan kiezen bij welk museum gestart wordt. Eerst wordt dat museum bezocht, waar rondleiders klaar staan en is er iets te drinken. Daarna op de fiets naar het andere museum. Ook daar is weer een rondleiding en krijg je iets te drinken. Tenslotte terug naar het beginpunt. In De Wemme is dit seizoen de tentoonstelling “De Jaren 70 – Kleurrijk, Kreatief, Krities” te bezichtigen en in De Duikelaar “Nooit iemand de deur wijzen”.

De route van 38 kilometer is erg afwisselend en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van De Duikelaar is nog een onderduikershol te bezoeken. De route is goed toegankelijk voor scootmobielen.

Vanaf 10 uur kan men starten bij De Duikelaar of De Wemme. Kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen € 3,50. Vanaf 12 jaar zijn de kosten € 9,50. Dit is inclusief toegang tot beide musea, twee keer koffie/thee/ranja, de route op papier en voor de kinderen een mooi aandenken.