fbpx

Het is Oktobermaand Kindermaand en daarom zijn er in Museum De Wemme in Zuidwolde op zondag 21 maandag 22 oktober speciale activiteiten voor jou.

In de jaren 70 waren jouw opa en oma ongeveer zo jong als jij nu. In die jaren is er heel veel veranderd. Er waren nog geen mobieltjes en internet en er waren maar 2 zenders  op de televisie. De kamer en de keuken zagen er heel anders uit dan nu, met veel oranje, paars en groen. Over die tijd is nu een heel leuke tentoonstelling in De Wemme. Er is ook een afdeling met allemaal handkarren die in de jaren 70 nog af en toe werden gebruikt.

In het museum ga je eerst een puzzeltocht maken terwijl je door de expositie loopt. Daarna kun je meedoen met een van de activiteiten. Bijvoorbeeld met de handkarrenrace. Dat is al bijna een  traditie. Je moet met een handkar zo snel mogelijk een bepaalde route afleggen. Wie is de snelste van de dag? Andere activiteiten zijn: miniatuurhandkarren timmeren van hout of vouwen van papier, een sleutelhanger knopen met touw of een stoere armband met bijpassende ring maken.

Lijkt je dit leuk en ben je tussen de 6 en 12 jaar? Kom dan op zondag 21 oktober of maandag 22 oktober naar het museum. We zijn open van half twee tot half vijf.

Omdat het Oktobermaand Kindermaand is hoef jij natuurlijk niets te betalen en je krijgt ook nog eens wat te drinken. Het is wel de bedoeling dat je samen met een ouder of begeleider komt. Zij betalen op deze dagen maar € 2,00 entree. Kom je ook?