fbpx

“Knopen en zo” voor kinderen in Museum De Wemme

Het is Oktobermaand Kindermaand en daarom zijn er in Museum De Wemme in Zuidwolde op zondagmiddag 22 en zondagmiddag 29 oktober speciale activiteiten voor jou.

In de jaren 60, toen jouw opa en oma zo oud waren als jij, zag het er in de huizen niet zo uit als nu. Er was geen centrale verwarming. In de meeste huizen stond een gas- of oliekachel. Jouw opa of oma had geen douche, geen kleurentelevisie, geen computer en geen mobieltje. In huis maakten ze het gezellig met handgeknoopte plantenhangers en wandkleden. Dat knopen wordt macramé genoemd.

In Museum De Wemme kun je zelf aan de gang. Er is een prachtige tentoonstelling over de tijd van je grootouders. Na de puzzeltocht weet je heel veel over die tijd. Verder kun je een sleutelhanger macrameeën of een ring maken van knopen. Ook kun je een karretje van hout in elkaar timmeren. En natuurlijk is er ook dit jaar weer de handkarrenrace! Ben jij dit jaar het snelst?

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en heb je hier zin in? Kom dan op zondag 22 of zondag 29 oktober, tussen 14.00 en 16.30 uur naar Museum De Wemme aan de Burg. Tonckensstraat 49 in Zuidwolde. Alle materialen, werkbeschrijvingen en gereedschappen zijn aanwezig.

Omdat het Oktobermaand Kindermaand is hoef jij natuurlijk niets te betalen en je krijgt ook nog eens wat te drinken. Het is wel de bedoeling dat je samen met een ouder/verzorger komt. Die betalen op deze dagen maar € 1,00 entree. Kom je ook?

Deze foto’s werden gemaakt tijdens een eerdere Oktober Kindermaand