fbpx

‘Aan Tafel’ voor kinderen in Museum De Wemme

Omdat het Oktober Kindermaand is, organiseert Museum De Wemme in Zuidwolde op zondag 22 en maandag 23 oktober speciale activiteiten voor jou.

De tentoonstelling in De Wemme gaat over eten en we vragen jullie om ‘Aan Tafel’ te komen. Wat aten kinderen in de oertijd? En wat aten ze in de Tweede Wereldoorlog? Sinds wanneer eten we brood? En wat eten we in de toekomst? Als je de speurtocht door het museum doet kun je daarna alle vragen beantwoorden bij het supergrote electrospel.

Omdat de tentoonstelling over eten gaat, gaan we brood bakken en maken we koekijsjes op een stokje. Knutselen kan ook: je kunt van allerlei soorten zaden mooie mozaïeken op karton plakken.

In Museum De Wemme staan ook handkarren. Doe jij mee met de handkarrenrace?  Ben jij de snelste dit jaar?

Lijkt je dit leuk en ben je tussen de 6 en 12 jaar? Kom dan op zondag 22 oktober of maandag 23 oktober naar het museum. We zijn dan open van twee uur tot half vijf. Je moet wel reserveren. Dat kan via info@dewemme.nl of bel naar 0528 373332.

Omdat het Oktober Kindermaand is, hoef jij natuurlijk niets te betalen en je krijgt ook nog eens wat te drinken. Het is wel de bedoeling dat je samen met een ouder of begeleider komt. Zij betalen op deze dagen maar € 2,50 entree. Kom je ook ‘Aan Tafel’?