fbpx

“Smullen op Slachtdag” in Museum De Wemme in Zuidwolde

In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met  “Smullen op Slachtdag”. Op zaterdag 4 november zijn er, tussen 11.00 en 16.00 uur, allerlei culturele, culinaire en educatieve activiteiten in het museum en op de binnenplaats in een grote tent.

Traditiegetrouw is slager Bouwman er met “het varken op de ladder”. Heeft u nog nooit gezien hoe een varken wordt uitgebeend? Kom en maak het mee. In Nederland wordt dit bijna nergens meer gedaan. Het is heel bijzonder om zo’n heel varken te zien met alle organen er nog in. De slager begint om klokslag 11 uur. Ook de dierenarts is er weer met mooie verhalen uit de praktijk en een toneelgroep beeldt het slachten in de middeleeuwen uit.

Op culinair gebied zijn er naast de vleeswaren van de slager, andere lokale ondernemers met kaas, honing, blauwe bessenproducten, loempia’s, hapjes, bier, soep en soorten meel. Zij laten u niet alleen proeven, maar vertellen u ook hoe hun producten tot stand komen. In onze eigen eetstraat zijn verschillende soorten taart, pannenkoeken, bruine bonen, kniepertjes en Wemmegies te koop.

Daarnaast zijn er kramen met sieraden, bloemen, meubeltjes en schilderijen. Deze ondernemers en kunstenaars zijn aan het werk, maar u kunt zelf ook aan de slag. Datzelfde geldt voor de kraam met glas in lood en Tiffany. Hier wordt u de mogelijkheid geboden om kleine reparaties te laten uitvoeren.

Verder zijn De Oudheidskamer en het centrum voor complementaire en reguliere gezondheidszorg uit Zuidwolde aanwezig. Alles wordt muzikaal omlijst met live muziek.

De toegang voor dit gezellige evenement is maar € 1,00. Het entreebewijs is tevens een lot, waarmee een mooie prijs gewonnen kan worden. Kinderen tot 12 jaar betalen geen entree.