fbpx

In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met  “Smullen op Slachtdag”. Op zaterdag 3 november zijn er, tussen 11.00 en 16.00 uur, allerlei culinaire en culturele activiteiten in het museum en op de binnenplaats in grote tenten.

Traditiegetrouw is slager Bouwman er met “het varken op de ladder”. Heeft u nog nooit gezien hoe een varken wordt uitgebeend? Kom en maak het mee. In Nederland wordt dit bijna nergens meer gedemonstreerd. Het is heel speciaal om zo’n heel varken te zien met alle organen er nog in. De slager begint om precies 11.15 uur met zijn werk.  

Naast de traditionele specialiteiten die bij de slager te koop zijn, is er op culinair gebied nog meer te beleven. Een aantal andere lokale ondernemers zijn aanwezig en laten u niet alleen proeven, maar vertellen u ook hoe hun producten tot stand zijn gekomen. In onze eigen eetstraat zijn taart, pannenkoeken, bruine bonen, kniepertjes en Wemmegies verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er kramen met bloemstukjes, schilderijen en miniaturen, paracord, met de hand geborduurde kaarten, quiltwerk, midwinterhoorns en vuurschalen. Bij deze kramen kunt u zien hoe de uitgestalde producten gemaakt worden. En natuurlijk is de Oudheidkamer ook aanwezig. Alles wordt muzikaal omlijst met live muziek.

De toegang voor dit gezellige evenement is maar € 1,00. Het entreebewijs is tevens een lot, waarmee een mooie prijs gewonnen kan worden. Kinderen tot 12 jaar betalen geen entree.