fbpx

Het was zaterdag 3 november weer “Smullen op Slachtdag” .
Het was gezellig druk: een half uur voor de opening stroomden de bezoekers al binnen en dat ging de hele dag zo door.

De slager, met het varken op de ladder, blijft een grote publiekstrekker. Om kwart over elf begon Rob Veldman van Slagerij Bouwman, onder grote belangstelling met uitbenen. Mooi om mee te maken, vooral ook omdat hij er boeiend bij kan vertellen. Ook voor de andere standhouders, met o.a. kaas, honing, bier, wijn, chocola en noten, producten van blauwe bessen, meelsoorten, knopen met paracord, schilderijen, emaillen artikelen, geborduurde kaarten, quiltwerk en herfststukjes was de belangstelling groot. Veel aandacht was er eveneens voor de Oudheidkamer, Muziekgroep Alie Tuin en voor de midwinterhoorn­blazers, die lieten zien hoe zo’n hoorn gemaakt wordt.

Plattelandsrestaurant Op De Deel en Roel Kuper lieten het publiek genieten van hun heerlijke hapjes en soep. En in de eetstraat van De Wemme kon men terecht voor allerlei lekkers.

Bij “Raden Maar” moest het gewicht geraden worden van een midwinterhoorn. De prijs bestond uit verschillende artikelen die door de aanwezige standhouders beschikbaar waren gesteld. Het gewicht was 1357 gram. Drie mensen hadden dit bijna goed: mevrouw Roetman, mevrouw Smit en mevrouw Jonkman. Bij de loterij was Gert Schipper de gelukkige. Voor hem was er een bijzonder kookboek, met recepten van sterrenrestaurants uit Nederland, beschikbaar gesteld door Jumbo Termeulen. Alle prijswinnaars hebben hun prijs in ontvangst genomen.

U kunt de foto’s van die dag HIER bekijken.