fbpx

 

Van dinsdag 26 december t/m vrijdag 29 december kunt u in Museum De Wemme in Zuidwolde heel gewone, maar ook zeer bijzondere verzamelingen bekijken. Het museum is speciaal hiervoor geopend tussen Kerst en Oud en Nieuw van 13.30 en 16.30 uur. De toegang is gratis.

De Wemme is normaal altijd gesloten in de winter. De oude expositie is afgebroken en de nieuwe is nog niet opgebouwd.    De zalen staan dus leeg. Daarom is er dit jaar besloten om gedurende de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw iets met de ruimte te doen. Voor “Verrassend Verzameld” hebben we particuliere verzamelaars benaderd om een deel van hun collectie bij ons te komen uitstallen. Alle vitrines die we hebben, zijn gevuld met de meest uiteenlopende zaken, zoals hele speciale bierpullen, oude muurtegels en muziek-draaidoosjes.

 In de koffiekamer van het museum is tegelijkertijd Kiekies Kiek’n. De Oudheidkamer van Zuidwolde heeft een deel van haar grote collectie (school)foto’s en krantenartikelen uit het archief gehaald. Iedereen die dat wil, kan komen kijken. Er zijn deskundigen aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook hier is de toegang gratis.