fbpx

Museum De Wemme in Zuidwolde opent op Tweede Kerstdag (woensdag 26 december) haar deuren om ook dit jaar weer de “kerstkilo’s” eraf te kunnen wandelen.

U kunt starten tussen 11.00 en 13.00 uur vanuit een in kerstsfeer ingericht Museum De Wemme aan de Burgemeester Tonckensstraat 49. Er kan gekozen worden uit twee afstanden: 5 of 10 kilometer. De prijs bedraagt € 4,00, inclusief twee consumpties. Kinderen tussen 4 en 12 jaar betalen hiervoor € 1,00. Er is een pinautomaat in het museum aanwezig.

De vrijwilligers van Stichting Promotie Zuidwolde en het museum hebben weer prachtige routes uitgezet. De wandeling gaat over mooie bos- en zandpaden en kleine weggetjes rondom Zuidwolde. De routes zijn niet geschikt voor scootmobielen. De 5 km is wel goed te doen voor rollators en kinderwagens. Honden zijn ook van harte welkom, maar moeten wel de hele wandeling aangelijnd zijn. Bij de rustpunten staat voor alle wandelaars iets te drinken met wat lekkers klaar en voor de honden vers water. Kinderen kunnen een broodje bakken bij een vuurkorf en daarna vullen met een warm worstje. Een aantal Ekelbloazers, met hun midwinterhoorns, is ook aanwezig, om met hun kenmerkende geluid iedereen een winters gevoel te geven.