fbpx

Dit jaar neemt Museum De Wemme je mee naar de roerige jaren 60. In deze jaren breekt er een nieuwe tijd aan. De bestaande orde wordt overhoop gegooid.
We gaan minder naar de kerk, meer naar school en minder werken. De houding tegenover seks wordt losser, ook door de komst van de pil.

Jongeren schoppen aan tegen alles wat volgens hen hard aan verandering toe is. In haardracht en kleding imiteren ze hun idolen, zoals de Beatles en de Stones. Nozems, hippies en provo’s trekken door hun outfit en ideeën veel aandacht. De uitdrukking langharig werkschuw tuig is geboren.

Het straatbeeld verandert drastisch: meer auto’s, witte fietsen en zebrapaden. Binnenshuis is er ook een complete verandering door o.a. televisie, koelkast, wasmachine en telefoon. Nieuwe producten zoals formica, de balpen en de viltstift worden populair. Door buitenlandse vakanties doen paprika, knoflook, tomaten en Franse kaas hun intrede in de keuken.

De welvaart neemt toe en er zijn overal in de wereld nieuwe ontwikkelingen, zoals de eerste maanlanding en de eerste openhartoperatie. Alles moest anders en veel werd anders.